Dodik: Republika Srpska ne bi izgledala ovako da nije bilo SNSD

Politika

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da Republika Srpska danas ne bi izgledala ovako da nije bilo SNSD, već bi izgubila značajan broj svojih nadležnosti.

 

Dodik je ukazao da ova stranka ne oklijeva da postavi srpsko nacionalno pitanje u BiH kao svoje najvažnije političko pitanje.

 

On je istakao da je SNSD uvjerio narod i pokazao mu da se bori za status Republike Srpske.

 

– Svjesni smo da u BiH žive i drugi narodi i da sa njima moramo da pronađemo određeni modus, ali on nikako ne smije biti na štetu Srba, srpskih, nacionalnih i državnih interesa – rekao je Dodik u Bijeljini gdje prisustvuje godišnjem skupu Gradskog odbora SNSD.

 

On je napomenuo da SNSD ne odustaje od toga i da zbog toga iz Sarajeva upućuju razne klevete na taj politički stav, te poručio da će ova partija, zahvaljujući ogromnoj podršci, nastaviti sa svojom politikom koja je “ono što narod razumije i što narod hoće”.

 

Dodik je ponovio da će 15. juna biti održan Sabor SNSD na kome će biti razgovarano o aktivnostima stranke, o onome šta je do sada urađeno i o budućim planovima.

 

– U životu, kao i u politici, postoje velike i male pobjede, ali ja bih rekao da su SNSD sve pobjede koje smo ostvarili posebne. Bile su posebne zato što smo to nosili sa posebnim entuzijazmom i voljom koju smo imali u SNSD – rekao je Dodik.

 

On je dodao da danas u Bijeljini razgovara sa aktivistima Gradskog odbora SNSD-a o dosadašnjem radu stranke, ali i o budućim planovima.

 

Dodik je podsjetio da je prije nekoliko dana boravio u Bijeljini, gdje su otpočele aktivnosti na dva važna projekta, od kojih je prvi izgradnja auto-puta koji će Srpsku spojiti sa Srbijom, o čemu je razgovarao sa lokalnim vlastima u Bijeljini, te najavio da će za dva mjeseca ponovo doći da sagledaju šta je urađeno.

 

– Vjerujem da ćemo već na ranu jesen ovdje imati konkretne radove, sada rješavamo pitanja trase, a treba da se upustimo u rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i projektovanje – rekao je Dodik.

 

On je ukazao i na važnost izgradnje Drinskog nasipa, koji treba da odbrani od poplave cijeli prostor Semberije.

 

– Mislim da ova dva projekta rješavaju pitanje egzistencije i sigurnog života na ovim prostorima. Zato i jesmo ovdje da sa našim ljudima, pričamo o tim projektima, pričamo o politici, o tome šta je naša poltika i zašto mi vodimo ovakvu politiku, što je važno da se razumije – rekao je Dodik.

 

Godišnjem skupu, osim Dodika, prisustvuju potpredsjednici SNSD Željka Cvijanović i Radovan Višković, član Predsjedništva SNSD Staša Košarac.

 

Skupu bijeljinskog SNSD prisustvuju predsjednik Gradskog odbora Nedeljko Ćorić, predstavnici SNSD u zajedničkim organima BiH, kao i odbornici stranke u Gradskoj skupštini, članovi i simpatizeri stranke, te druge zvanice.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *