Crnadak: SDA je glasala za SNSD-ove delegate

Politika

Ministar inostranih poslova BiH i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak odgovorio je na izjavu predsjedavajuće Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staše Košarca povodom inicijative za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma BiH o migrantskoj krizi i stanju u bh. pravosuđu.

 

“Pozivam Stašu Košarca da u javnosti ne postavlja glupe teze”, poručio je Crnadak, reagujući na izjavu Košarca da nije iznenađen činjenicom da su se zahtjevu za sazivanjem hitne sjednice pridružili poslanici SDS-a i PDP-a, čiji ministri, kako je naveo, i dalje sjede u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i bezrezervno podržavaju politiku SDA i Bakira Izetbegovića.

 

Crnadak je upitao Košarca “kako u PDP-u i SDS-u mogu da budu podobni Srbi za SDA”, kada je, kako kaže, “SDA glasala za SNSD-ove delegate u Domu naroda BiH”.

 

“SDA je sa SNSD-om formirala rukovodstvo oba doma Parlamenta BiH i SDA je zajedno sa SNSD-om započela proces formiranja Savjeta ministara BiH. Prema tome, neka Košarac prestane maltretirati javnost i neka završe posao koji su započeli”, rekao je Crnadak.

 

(Vijesti.ba)

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *