Tužilaštvo obustavilo istragu protiv Stanivukovića

Politika

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv narodnog poslanika Draška Stanivukovića zbog sumnje da je oštetio policijsko auto tokom njegovog provođenja 25. decembra prošle godine.

 

– Ovo lagano dokazuje da sva ona izmišljena priča o huliganima i poslaniku huliganu, koji je oštetio službeni automobil, rušio miksetu i vršio državne udare jedna obična farsa – rekao je Stanivuković za Srpskainfo.

 

On dodaje da je izmišljena priča, koju je plasirao vrh policije, poslužila u dnevno političke svrhe isključivo za interese vladajućih stranaka.

 

– To je potpuno izmišljena priča koja je tada poslužila za jednu izmišljenju politiku da opravda sve ono što je policija radila na trgu. Zbog oštećenja službenog automobila, zbog čega me policija krivično teretila, ja sam uhapšen drugi put – rekao je on, pitajući zašto je bio hapšen drugi put ako slučaj nema elemenata istrage.

 

On pita ko će mu nadoknaditi štetu na bazi toga što je bio 24 sata u pritvoru, izložen jednoj vrsti torture bez razloga. Naglašava da će se konsultovati sa svojim advokatom da vidi šta dalje, ali da će biti istrajan u istjerivanju pravde.

 

– Uskoro će se pokazati da sve ono što je govrio gradonačelnik Banjaluke o višemilionskoj šteti, ono što je govorio ministar, ono što su govroili Milorad Dodik i svi ostali, nema nikakve veze sa istinom jer za to nema nijedan dokaz, a sada za to postoji i zvaničan papir – rekao je on, dodajući da je sve bila jedna spinovana priča izmišljana u njihovim kabinetima.

 

Šteta od 300 KM

 

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republik Srpske je Stanivukovića teretilo da je 25. decembra na Trgu Krajine u namjeri da ošteti tuđu stvar, prilikom privođenja oštetio policijski automobula. Navode da je autpmobil oštećen u vidu udubljenja i ogrebotina te da je počinjena šteta od 300 KM.

 

Slučaj se dogodio prilikom protesta „Pravda za Davida“ kada je Stanivuković, kao i još nekoliKo osoba, nekoliko puta bio privođen.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *