SNSD neće učestvovati u radu parlamenta dok se ne ispune uslovi

Politika

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je danas da na sjednici Kolegijuma ovog doma u svojstvu komisije nije u potpunosti usvojen dnevni red vanredne sjednice koja je prekinuta u petak, 14. juna, i najavio da poslanici SNSD neće prisustvovati nastavku te sjednice.

 

– Naš stav je da nećemo da učestvujemo dok se ne ispune uslovi. Mi zahtijevamo redosljed, a to je da se prvo izabere Komisija za izbor Savjeta ministara, a onda ostala radna tijela i onda možemo da radimo punim kapacitetom – pojasnio je Radmanović.

 

Prema njegovim riječima, oni koji traže hitne sjednice i optužuju SNSD za neki nerad u parlamentu zaboravljaju da su oni spriječili da bude konstituisana Komisija za izbor Savjeta ministara i da počne da radi.

 

– Oni su pobrkali lončiće. Mi mislimo da hitno treba izabrati Savjet ministara i odmah sve ostalo počinje da radi. Teško parlament u ovom sazivu sa ovakvom većinom može da razmatra ono što sadašnji Savjet ministara u tehničkom mandatu predlaže – naglasio je Radmanović.

 

Prema njegovom mišljenju, nije mogao da bude jedinstven stav o nastavku vanredne sjednice niti je to potrebno, jer je to poslovnički riječeno, odnosno sjednica mora da bude nastavljena tamo gdje je prekinuta.

 

– To može da izazove drugu vrstu problema jer se na drugi način glasa u nastavku sjednice. Vjerovatno će biti usvojen dnevni red, jer da bi on bio osporen u drugom krugu glasanja treba 10 glasova protiv. Sada se ne vidi 10 entitetskih glasova protiv. Ako nas nema, može da prođe dnevni red – pojasnio je Radmanović.

 

On smatra da to samo pravi probleme BiH, jer oni kojima su “puna usta BiH” ustvari samo prave probleme u funkcionisanju BiH.

 

Prema njegovim riječima, stav SNSD o neučestvovanju u nastavku vanredne sjednice Predstavničkog doma može da se i promijeni ukoliko političke partije i njihovi lideri prihvate da se ide na izbor Savjeta ministara.

 

– U takvoj situaciji ova sjednica postaje nepotrebna jer bi tačke dnevnog reda koje su oni predložili redovno dolazile sa boljim materijalima nego što su oni predložili. Ako ne bude toga, onda mi ne idemo i ne učestvujemo u nastavku sjednice – ponovio je Radmanović.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *