Crnadak i Štefanek: Imenovati delegaciju za Savjet Evrope

Politika

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak i šef Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Dragoslav Štefanek pozdravili su inicijativu da u ponedjeljak, 24. juna, bude održana sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o imenovanju delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

 

Crnadak i Štefanek, koji su razgovarali danas na Mrakovici, pozvali su sve političke partije da u ponedjeljak imenuju parlamentarnu  delegaciju, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

 

Štefanek je ponovio iskreno opredjeljenje Savjeta Evrope da BiH, ravnopravno sa ostalim članicama ove organizacije, učestvuje u radu i odlučivanju unutar njenih tijela.

 

U slučaju da BiH propusti i ovaj dodatni rok, bila bi jedina od 47 zemalja članica Savjeta Evrope koja ne učestvuje u njenom ovogodišnjem radu, uključujući i glasanje u izboru novog generalnog sekretara Savjeta Evrope i novih sudija Evropskog suda za ljudska prava, navodi se u saopštenju.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *