Dodik: Tači na samit nije pozvan kao predsjednik

Politika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da Hašim Tači nije pozvan kao predsjednik samoproglašenog Kosova na Samit procesa saradnje jugoistočne Evrope (SEECP).

 

“Tači nije pozvan kao predsjednik, nego kao Priština. Taj format su prihvatile zemlje koje nisu priznale Kosovo, a to su Srbija, Rumunija, Grčka i BiH. Ako će doći kao Priština i u fus noti, neka dođe i ukoliko mu to nije problem, zašto bi nama bio. Svi ostali su pozvani kao predsjednici država”, rekao je Dodik novinarima.

 

On je istakao da Kosovo ostaje nepriznato.

 

“Stav o Tačiju sam iznio kada sam rekao da Republika Srpska nema nikakve ambicije i teritorijalne pretenzije na Kosovu i da (Tači) mora da razumije da je Kosovo sastavni dio Srbije. Kosovo ostaje nepriznato i ako Tači pristaje da dođe na SEECP na način kako je predviđeno, a to je fus nota, onda neka to uradi”, rekao je Dodik.

 

On je istakao da su neki od predsjednika potvrdili dolazak na Samit.

 

“Niko ne treba da sumnja da ću kao srpski član Predsjedništva BiH, koji će predsjedavati skupom, učiniti sve da Republika Srpska bude vidljiva”, rekao je Dodik i zaključio da je Republika Srpska uređena i stabilna, uprkos pokušajima nekih da je predstave drugačije.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *