Višković i Mićić o projektima u Bijeljini

Politika

Na sastanku koji je danas održan u Gradskoj kući gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić razgovarao je s predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem o zajedničkoj realizaciji kapitalnih projekata Grada i Vlade.

 

Ističući da je Semberiji potrebna podrška republičkog nivoa vlasti za brojne planirane i započete projekte, gradonačelnik Mićić je dodao da očekuje dosta od današnjeg sastanka.

 

– Jedna od glavih tema sastanka bio je auto-put koji, prolazeći pored Bijeljine, treba da spoji Raču i Distrikt Brčko. Grad je ispunio neophodne procedure i onda kada iz resornog ministarstva dobijemo sve saglasnosti, usvojićemo prostorni plan i trasu auto-puta. Razgovarali smo i kako unaprijediti kvalitet privrednog ambijenta, odnosno na koji način preduzetnicima olakšati poslovanje, o završetku izgradnje drinskog nasipa i rješavanju problema eksproprijacije zemljišta na ovom projektu. Takođe, razmatrali smo mogućnost zamjene zemljišta kod zaobilaznice, na putu prema Ugljeviku i Tuzli, jer bi na tom zemljištu Grad napravio sportsku dvoranu i još jednu poslovno-idustrijsku zonu – naglasio je Mićić.

 

Predsjednik Vlade je najavio da će Vlada u narednom periodu krenuti u realizaciju konkretnih zadataka vezanih za teme o kojima je razovarano s gradonačelnikom Mićićem i njegovim saradnicima.

 

– Vlada će učiniti sve da se riješe određena pitanja. Između ostalog, učinićemo sve da izvršimo zamjenu zemljišta, da bi Grad mogao da počne izgradnju sportske dvorane i još jedne industrijske zone. Osim toga, razmatrali smo načine kako da riješimo problem željezničke stanice u Bijeljini, gasovoda i auto-puta. Niti Vlada može sama, niti Grad može sam, zbog toga moramo raditi skupa, a u interesu građana koji ovde žive. Očekuje nas dosta posla i rješavanje brojnih administrativnih procedura. Neke stvari možemo odmah uraditi, a neke trebamo pokrenuti sa mrtve tačke – zaključio je predsjednik Vlade Višković.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *