Kovačević: Cilj okupljanja u parku bio diskreditacija Radojičića

Politika

Protesti opozicije imaju smisla isključivo kada je jedini njihov zahtjev da se raspišu vanredni izbori, a ne kada je opozicija u situaciji da se izbora boji kao đavola, izjavio je za Srpskainfo portparol SNSD Radovan Kovačević.

 

Komentarišući sinoćni protest građana u banjalučkom Parku „Mladen Stojanović“ u organizaciji troje opozicionih poslanika, Kovačević kaže da je jedini cilj tog okupljanja bio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

 

– Očigledno je da je ovo sinoć bio pokušaj da se na temama koje su sve samo ne lokalne, animira jedan dio građana Banjaluke koji je osjetljiv na tu vrstu tema, a da se zatim sve te teme pokušaju dovesti u vezu sa lokalnom zajednicom, sa Banjalukom, sa jednim jedinim čovjekom, a to je gradonačelnik – kaže Kovačević.

 

Smatra da se iz protesta mogu izvući tri zaključka, od kojih je prvi da će poslanik PDP Draško Stanivuković definitivno biti kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke.

 

– Drugo, da je njegova kampanja već počela i da će to biti isključivo prljava kampanja. I pod tri, da će Igor Radojičić ostati gradonačelnik Banjaluke – smatra Kovačević.

 

Podsjećamo, u Banjaluci je održan protest u organizaciji opozicije na kome su pročitana tri zahtjeva: da se građanima omogući mirno okupljanje na Trgu Krajine, da prestane bespotrebno legitimisanje građana od strane policije, “koje prerasta u torturu”, i da se o deševanjima u gradu oglasi gradonačelnik Igor Radojičić iz SNSD.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *