Opozicija predala zahtjev policiji za novi protest 4. jula u Banjaluci

Politika

Poslanici PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković i Jelena Trivić predali su danas Policijskoj upravi Banjaluka dopunu zahtjeva za mirno okupljanje građana u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” u četvrtak, 4. jula, jer im Ministarstvo unutrašnjih poslova RS nije odobrilo raniji zahtjev da u istom terminu bude održan protest na Trgu Krajine.

 

Trivićeva je rekla novinarima da su dobili odgovor iz MUP da im je dozvoljeno mirno okupljanje u parku “Mladen Stojanović”, ali ne i na Trgu Krajine.

 

– Danas smo predali dopunu zahtjeva i tražimo okupljanje u parku ‘Mladen Stojanović’ jer nam nije dozvoljeno okupljanje na Trgu Krajine – rekla je Trivićeva, dodajući da okupljanje na Trgu Krajine ostaje njihov zahtjev od kojeg neće odustati.

 

Stanivuković je rekao da su dobili pisani odgovor iz MUP Srpske na prošli zahtjev u kojem im je sugerisano da zbog turističke sezone i ranijih dešavanja na Trgu Krajine premjeste okupljanje u park “Mladen Stojanović”, te da će u protivnom biti zabranjeno okupljanje na Trgu Krajine.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *