Zvizdić: Očekivani kandidatski status podrška daljim reformama

Politika

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je danas u Sarajevu da Mišljenje Evropske komisije predstavlja važan korak u procesu evropskih integracija BiH, kao i da će očekivani kandidatski status biti najbolja poruka i podrška za sprovođenje daljih reformi i implementaciju preporuka iz Mišljenja.

 

Zvizdić je upoznao predstavnike Radne grupe za područje zapadnog Balkana o trenutnoj političkoj situaciji u BiH i realizaciji evropskih ciljeva BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

 

Zvizdić je jasno naglasio da su EU integracije bile i ostale jedan od dva najvažnija spoljnopolitička cilja BiH, te da će Savjet ministara nastaviti raditi na realizaciji zadataka koji su navedeni u Mišljenju Evropske komisije.

 

Predstavnici Radne grupe istakli su da je BiH ostvarila napredak i da je zbog te činjenice dobila Mišljenje Evropske komisije koje vraća fokus EU na BiH.

 

Oni su rekli da perspektiva zapadnog Balkana predstavlja veliki potencijal za EU i da je Mišljenje Evropske komisije jasan pokazatelj da Evropa želi vidjeti BiH u agendi proširenja.

 

Zvizdić je zahvalio predstavnicima Rumunije za očuvanje perspektive proširenja na zapadni Balkan i za uspješno i kvalitetno predsjedavanje EU.

 

On je čestitao Finskoj preuzimanje predsjedavanja EU i izrazio očekivanje za otvaranje novih pozitivnih perspektiva za BiH.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *