Vigemark i Cvijanović razgovarali o evropskom putu RS

Politika

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je na sastanku sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom i članovima Radne grupe za zapadni Balkan da je Srpska u potpunosti posvećena evropskom putu.

 

– Ovaj proces mora se sprovoditi u skladu sa pravilima mehanizma koordinacije i uz puno poštivanje ustavnog položaja i nadležnosti institucija Srpske – naglasila je Cvijanovićeva.

 

Ona je istakla važnost usaglašenog i harmonizovanog djelovanja svih nadležnih institucija u BiH, kako u domenu evropskih integracija, tako i u sprovođenju reformskih procesa, te dodala da se samo na taj način može obezbijediti efikasno kretanje naprijed i stvaranje boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata i unapređenje životnog standarda svih građana.

 

Na sastanku u Banjaluci konstatovano je da je neophodno što prije formirati novi saziv Savjeta ministara, kao i vlast na svim nivoima da bi se stvorili adekvatni uslovi za nesmetano rješavanje zahtjevnih zadataka koji BiH i njene entitete očekuju u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

 

Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *