Vlada RS opredijeljena za evropski put

Politika

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom i delegacijom Radne grupe za zapadni Balkan.

 

Višković istakao je opredjeljenje Vlade Republike Srpske za evropski put, te ukazao na potrebu dosljednog poštovanja mehanizma koordinacije u procesu evropskih integracija, navodi se u saopštenju Biroa za odnose za javnošću Vlade Republike Srpske.

 

On je istakao da će Republika Srpska dati maksimalan doprinos u ovom procesu, ali da mora da bude uvažena kao ravnopravan partner i učesnik u kreiranju rješenja, u skladu sa svojim ustavnim položajem i nadležnostima.

 

Naglasio je da je preduslov daljeg progresa na putu ka Evropskoj uniji formiranje vlasti na svim nivoima, te istakao da je neophodno što prije formirati Savjet ministara i Vladu Federacije BiH.

 

Predsjednik Vlade Srpske je pozdravio aktivnosti Radne grupe za zapadni Balkan, istakavši da ova grupa ima značajnu ulogu kada je riječ o pružanju pomoći domaćim isnstitucijama u procesu pristupanja EU.

 

Sastanku su prisustvovali ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i ministar pravde Anton Kasipović.

 

Tagged