Dodik: Švarc-Šiling je srbofob

Politika

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling, profesionalni srbofob i međunarodni politički parazit, koji je svoju karijeru u Sarajevu, uz veliku apanažu, gradio na pokušaju centralizacije BiH i još tada je prepoznat kao bošnjački lobista koji je sve radio na štetu Srba i Republike Srpske.

 

Na pitanje da prokomentariše optužbe koje je Švarc-Šiling iznio na njegov račun, te upitavši “kada će u BiH doći do Dodikovog opoziva”, Dodik je rekao da su “visoki predstavnici, pa tako i Švarc-Šiling, međunarodni mešetari koji su svojim nametanjima od BiH napravili kaljužu, kršeći Dejtonski sporazum, te da zato nemaju pravo da morališu i drže lekcije bilo kome”.

 

– Pogotovo to pravo nema Švarc-Šiling koji je za svog mandata otvoreno lobirao za bošnjačku stranu, stavljajući na tapet Republiku Srpsku, držeći isprazne lekcije i kidišući na sveukupne srpske interese – konstatovao je Dodik.

 

On je ocijenio da “insinuacije i optužbe na štetu Republike Srpske ovog istrošenog međunarodnog mešetara, koji radi po narudžbi, predstavljaju stereotip određenih međunarodnih krugova”.

 

Švarc Šiling žestoko kritikovao Dodika

 

– To je daleko od realnosti i predstavlja antisrpsku propagandu paranoičnog političkog parazita Švarc-Šilinga, specijalca za fabrikovanje intriga, kleveta i uvreda na račun srpskog naroda i Republike Srpske, čije su godine jedina prepreka da se o njemu kaže sve što zaslužuje – naglasio je Dodik.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *