Sjednica Savjeta ministara BiH ponovo otkazana

Politika

Sjednica Savjeta ministara BiH, na kojoj je trebalo biti govora o Prijedlogu odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period od jula do septembra 2019. godine, pomjerena je za narednu sedmicu.

 

Savjet ministara BiH je o privremenom finansiranju prvo trebalo da raspravlja na sjednici zakazanoj za 27. juni, ali je ona naknadno pomjerena za 2. juli 2019. godine. Međutim, ministri se ni tada nisu uspjeli izjasniti o prijedlogu ove odluke s obzirom na to da sjednici nije prisustvovao ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda koji je zvanični predlagač tačke dnevnog reda.

 

Iz Savjeta ministara BiH ranije je najavljeno da će odluka biti razmatrana na sjednici zakazanoj za danas, da bi samo sat vremena pred početak sjednice stiglo obavještenje medijima da se sjednica prolongira.

 

Novi termin za sjednicu je 23. juli 2019. godine.

 

Takođe, bilo je previđeno i razmatranje Informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata te Informacije o stanju u oblasti migracija u BiH za maj 2019. godine, kao i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *