SDS proslavlja krsnu slavu i rođendan stranke

Politika

U Palama se danas održava centralna proslava krsne slave SDS – Svetih apostola Petra i Pavla i 29. rođendan ove stranke.

 

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Palama je služena Sveta liturgija i obavljeno lomljenje slavskog kolača povodom krsne slave SDS, nakon čega su okupljeni položili vijence kod Spomenika palim borcima Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

 

Predsjednik SDS, Mirko Šarović izjavio je da je ovo veliki praznik sa SDS i srpski narod, te da ovaj datum treba da bude obilježen u cijeloj Republici Srpskoj.

 

– Petrovdan nas okuplja i nadahnjuje na jedinstvo, a znamo da svaki napredak počinje jedinstvom – rekao je Šarović, te dodao da su upravo Pale posebno mjesto za SDS, duboko ukorijenjeno u svijest svih ljudi u Republici Srpskoj.

 

Predsjednik Glavnog odbora SDS, Milan Miličević, izjavio je da je ovo veliki dan za Srpsku, dan kada se pokazuje jedinstvo, odlučnost i sabornost, te dodao da SDS ostaje na putu očuvanja Republike Srpske.

 

Doskorašnji predsjednik SDS, Vukota Govedarica, je izjavio da je poziv srpskog naroda prije 29 godina rodio Srpsku demokratsku stranku koja je kasnije, kao najstarija politička organizacija u Republici Srpskoj i jedina koja je starija od RS, zajedno sa narodom, stvorila Srpsku.

 

– Mi drugog puta, osim sabornosti i jedinstva nemamo i siguran sam da ćemo sa novim predsjednikom stranke, gospodinom Šarovićem i sa svim ljudima koji u srcu nose državotvornu istorijsku SDS, opravdati poziv naroda koji je danas sasvim jasan, poziv na promjene koje su Republici Srpskoj i njenom narodu potrebne – rekao je Govedarica.

 

Predsjednik OO SDS Pale, Miodrag Kovačević , izjavio je da su opština Pale, Republika Srpska i SDS jako tijesno povezani posljednjih 30 godina.

 

– Republika Srpska je nastala na Palama, prvi predsjednik Republike i SDS je radio i živio u Palama, prve vlade su nastale u Palama, tako da je istorija RS, Pala i SDS velika – rekao je Kovačević, te izrazio zadovoljstvo što je cjelokupno rukovodstvo SDS-a danas zajedno u Palama.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *