Borenović: Nema uslova za drugi razgovor sa SNSD

Politika

Prema nekim najavama, drugi sastanak delegacija SNSD i PDP bio je planiran za drugu polovinu juna, ali nije održan ni mjesec dana kasnije.

 

Kako su najavljivali iz PDP, koji je trebalo da bude domaćin sastanka, planirane teme za razgovor bile su izmjene Izbornog zakona BiH, novi zakon o političkim partijama i parlamentarni nadzor nad radom medija koji se finansiraju iz budžeta Republike Srpske.

 

Na pitanje aa li će najavljivani sastanak biti održan, posebno u svjetlu oštrih rasprava koje su se desile na relaciji PDP poslanici Jelena Trivić i Draško Stanivuković s jedne i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik s druge strane, tokom zasjedanja NSRS, predsjednik PDP Branislav Borenović nije bio optimističan.

 

– Trenutno nema uslova za održavanje takvog sastanka. Da li će i kada biti održan, teško je reći, ali u ovim okolnostima to sada nije moguće – rekao je Borenović za Srpskainfo.

 

On je istakao da je prethodno održani, kao i planirani sastanak bio isključivo na tri najavljivane teme.

 

– Davno smo rekli da nas pozicije i vlast, samo zbog fotelja i privilegija, ne zanimaju. Bili smo spremni, što smo i uradili, da nakon punih deset godina sjednemo za isti sto i pokušamo napraviti dogovor bar po ovim pitanjima kako bi omogućili regularne izbore, istinito i nepristrasno informisanje građana, te pokušali uvesti kakav – takav uvesti red u način osnivanja i djelovanja političkih stranaka. Međitim, iako to i dalje smatramo izuzetno bitnim pitanjima, razgovori sada nisu realni – zaključio je Borenović.

 

Podsjećamo, 26. marta ove godine održani su odvojeni sastanci SNSD sa delegacijama PDP i SDS. Tada se opozicione partije odbacile ponudu SNSD da zajednički uđu u vlast na nivou BiH, ali je rečeno da će se nastaviti razgovori o ostalim pomenutim temama.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *