Borenović: Postoje nesuglasice u Klubu poslanika

Politika

Predsjednik PDP Branislav Borenović izjavio je da postoje nesuglasice u Klubu poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske zbog načina opozicionog djelovanja i da ne može niti hoće da to krije, navodeći da će to stanje morati da bude riješeno.

 

– Sigurno će na sastanku stranačkih organa, prije svega Glavnog odbora, vođenje i model rada Kluba poslanika PDP biti bitna tema, na čemu ću insistirati – rekao je Borenović.

 

On je istakao da u Klubu poslanika PDP imaju dvije vrste političkog opozicionog djelovanja – jedno je ono mirnije i spremnije na konstruktivnije djelovanje, a drugo je beskompromisna opoziciona borba mladih snaga.

 

Borenović je za današnje Nezavisne novine istakao da PDP ostaje pri stavu da će djelovati kao opozicija, ali je istakao da ta stranka nema problem da i iz opozicije podrži svaki prijedlog koji je u interesu naroda, bilo ko da to predloži.

 

Govoreći o tome da li PDP planira da bude dio vlasti na nivou BiH u narednom mandatu, Borenović je rekao postoji teoretska mogućnost formiranja neke druge većine u Predstavničkom domu, ali da nije pristalica takvih akrobacija.

 

– SNSD, SDA i HDZ BiH su odmah nakon izbora rekli da će zajedno, pa su na kraju čak i podijelili resore u budućem Savjetu ministara. Zato, neka taj posao završe i konačno preuzmu odgovornost – naglasio je Borenović.

 

Na konstataciju da je i počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić kao član Predsjedništva BiH postupao na isti način kao i aktuelni srpski član Predsjedništva Milorad Dodik u vezi sa pelješkim mostom, Borenović je istakao da je to jedno od pitanja koja najmanje dotiču Srpsku.

 

– Za nas su pitanja poput granice na Uni, Trgovske gore, mosta na Savi i položaja Srba u Hrvatskoj od izuzetnog političkog i društvenog značaja, jer se direktno tiču života ljudi i naše teritorije, i ne smiju biti korištena u svrhu dnevnopolitičke borbe – kaže Borenović.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *