Ivanić: Dodiku je SNSD važniji od Srpske

Politika

Počasni predsjednik PDP i bivši srpski član Predjedništva BiH Mladen Ivanić smatra da aktuelnom članu Predsjedništva i lideru SNSD Miloradu Dodiku nije važna pozicija Republike Srpske, već isključivo njegove političke partije.

 

Komentarišući za Insajder sinoćnje gostovanje Dodika u programu RTRS, gdje je, između ostalog, najavio zabranu djelovanja SIPA, Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji Srpske, kao i obustavu naplate indirektnih poreza u slučaju da opozicione stranke iz RS naprave vlast u Sarajevu bez SNSD, Ivanić kaže da to pokazuje koliko je Dodiku stalo do pozicija Republike Srpske.

 

– Dodikova izjava pokazuje da njemu nije važna pozicija Republike Srpske, već isključivo pozicija SNSD. Ako to što je najavio može da uradi, zašto to ne napravi kad su on i njegova stranka na vlasti? Valjda je važnija pozicija Republike Srpske od toga ko je na vlasti – kaže Ivanić.

 

Na tvrdnje srpskog člana Predsjedništva BiH da opozicione stranke u RS nisu legitimni srpski predstavnici u Sarajevu, Ivanić poručuje da Dodiku i SNSD „niko ne brani da formiraju novu vlast na nivou BiH“.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *