Marjanac: Socijalisti davno odlučili s kim će u koaliciju

Politika

Potpredsjednik SP Živko Marjanac izjavio je da su organi te stranke donijeli odluku s kim će ići u koaliciju i da nema ništa od promjene tog stava i prelaska u drugi politički blok koji predvodi SDS.

 

Marjanac je istakao da je lijepo što predsjednik SDS Mirko Šarović nudi SP pozicije u vlasti na nivou BiH, ukoliko bi postali dio nove većine, ali podsjeća da su organi SP davno donijeli odluku s kim će ići u koaliciju.

 

– Mi smo u koaliciji SNSD-DNS-SP. Da bi se uopšte razgovaralo o tome (Šarovićevoj ponudi) mi moramo donijeti drugu odluku, ali sumnjam da bi ta druga odluka mogla proći u SP. To bi bilo potpuno odustajanje od onoga što smo gradili u proteklih 10 ili 15 godina – naglasio je Marjanac.

 

On smatra da SDS i njegovi partneri ne mogu doći do većine na nivou BiH i da vlast treba da formiraju stranke koje su dobile najveću podršku na izborima.

 

Šarović je izjavio da teoretski postoje opcije i matematika za drugačije formiranje parlamentarne većine na nivou BiH i novog Savjeta ministara.

 

– Ali, to je teži i složeniji put. Kada bi nakon kraha ovih pregovora, a on je vidljiv golim okom, DNS i SP bili zainteresovani da razgovaramo o novoj većini u Parlamentarnoj skupštini BiH koja dolazi iz RS, bio bih spreman da im prepustim sve čelne pozicije, naravno ako se sa tim složi i PDP kao drugi koalicioni partner – rekao je Šarović.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *