PDP traži da dokumentacija o piralenu bude transparentna

Politika

Gradski odbor PDP Banjaluka zatražio je da vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka na kojoj će biti razmatrana situacija u vezi sa zagađenjem zemljišta piralenom u Poslovnoj zoni “Incel” i svi dokumenti koji se odnose na taj problem budu transparentni.

 

Potpredsjednik banjalučkog Gradskog odbora PDP Saša Čekrlija rekao je da ta stranka traži da bude obezbijeđen televizijski prenos i prisustvo javnosti, odnosno barem predstavnika nevladinih organizacija koje se bave zaštitom životne sredine.

 

– Tražimo i da izvještaji koji se odnose na probleme sa piralenom budu postavljeni na zvanični sajt Grada Banjaluka. Time ćemo izbjeći situaciju da bilo čije oglašavanje o ovom pitanju proglašavaju paušalnim – dodao je Čakrlija.

 

Prema njegovim riječima, PDP zahtijeva i da Skupština grada formira tijelo koje će vršiti nadzor nad riješavanjem problema sa piralenom u kojem će biti minimalno jedan predstavnik opozicije i dva člana iz nevladinog sektora.

 

Predsjednik Foruma žena Gradskog odbora PDP Banjaluka Dijana Ješić rekla je da neophodno pregledati i početi liječiti vatrogasce koji su gasili požar u krugu “Incela”.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *