Stanić: Dodik ne radi za interese srpskog naroda

Politika

Šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić tvrdi da je u dokumentu Principi za formiranje vlasti na nivou BiH vidljivo da je lider SNSD Milorad Dodik “istrajan u ostvarivanju cilja, a to je članstvo BiH u NATO”.

 

– Sada se vidi ko dnevno mijenja politiku koja se odnosi na srpski nacionalni interes. Stranke koje sa SNSD-om čine vlast u Republici Srpskoj su Dodikovi trabanti jer ga bez pogovora slušaju i nemaju autentičnu politiku”, rekao je Stanić novinarima u Banjaluci i dodao da je navedeni dokument protiv intersa srpskog naroda.

 

On smatra da su institucije Republike Srpske “zarobljene u rukama jednog čovjeka”, te da se sve odluke donose u Predsjedništvu BiH.

 

– Jedan čovjek odlučuje i govori u ime predsjednika Republike Srpske, Vlade i Narodne skupštine. Nažalost, nikada više nije bilo BiH, a manje Republike Srpske – smatra Stanić.

 

Lideri SNSD Milorad Dodik, HDZ BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović su prije dva dana u Sarajevu potpisali dokument Principi za formiranje vlasti na nivou BiH kojim je dogovoreno da za 30 dana bude formiran Savjet ministara, te izmjene Izbornog zakona i ukidanje nadležnosti OHR.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *