Crnadak: Evropski zvaničnici ne znaju šta podržavaju političari u BiH

Politika

Ministar spoljnih poslova BiH i član PDP Igor Crnadak oglasio se saopštenjem u kojem traži da se razjasni da li će BiH u NATO poslati svoj prvi Godišnji nacionalni program (ANP) ili će odustati.

 

– Prošla su već dva dana, a potpisnici Sporazuma o formiranju Savjeta ministara BiH i dalje drže i domaću i međunarodnu javnost u neizvjesnosti oko jednog od najvažnijih pitanja spoljne politike BiH, odnosa sa NATO. Nastavak ovakvog stanja pokazaće neozbiljnost BiH na međunarodnoj sceni, jer čak ni evropski zvaničnici nisu sigurni šta su podržali – da li će BiH aktivirati MAP ili je MAP u ponedjeljak stavljen van snage – navodi se.

 

On apeluje prije svega na članove Predsjedništva BiH i na potpisnike Sporazuma, da jasno saopšte da li će BiH aktivirati MAP u skladu sa Odlukom Predsjedništva iz 2009. godine, upućivanjem prvog Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) ili je odluka nove skupštinske većine da BiH odustaje od MAP-a.

 

– Ovo je neophodno ne samo zbog kredibilnosti BiH na međunarodnoj sceni, nego i zbog potrebe da se diplomatsko-konzularna predstavništva BiH u zemljama članicama NATO-a i u sjedištu NATO-a u Briselu pripreme na odgovarajući način za djelovanje u budućem periodu – zaključio je Crnadak.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *