SDS sumnja da je požar u Energoinvestu podmetnut

Politika

Srpska demokratska stranka sumnja da je požar u Energoinvestu u Istočnom Sarajevu podmetnut kako bi se prikrili tragovi ogromnog državnog kriminala, saopšteno je danas iz ove stranke.

 

– U ovom požaru je izgorela najveća hala iz koje je isključena struja prije više od godinu dana i iz koje su izvučene mašine i nezakonito prodate u Zenicu. Iako je o ovom kriminalu samo u 2019. godini podnijeto više od 7 krivičnih prijava Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, nikada nije podnijeta nijedna radnja od strane nadležnih u Republici Srpskoj kako bi zaštitili svoju imovinu, između ostalog u skupim mašinama čija je vrijednost blizu 10 miliona КM – saopšteno je iz SDS danas.

 

Srpska demokratska stranka postavlja pitanje kako je moguće da požar izbije u praznoj hali iz koje su ukradene mašine u vlasništvu Vlade Republike Srpske.

 

– Srpska demokratska stranka izražava sumnju da se radi o prikrivanju državnog kriminala koji se godinama zataškavao i zbog toga je nophodno hitno uključivanje Tužilaštva kako bi se razotkrili vinovnici ove višegodišnje pljačke – saopšteno je.

 

Podsjećamo, u krugu bivše fabrike “Energoinvest-RAOP” u Istočnom Sarajevu jučer je izbio požar. Građani koji žive u neposrednoj blizini navode da glavni plinovod protiče u blizini ove fabrike, te je zabrinutost podignuta na viši nivo.

 

Ranije je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić apelovao da stanovništvo koje živi u blizini te fabrike ne provodi vrijeme napolju zbog dima i njegovih mogućih negativnih posljedica.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *