Crnadak: Raditi na unapređenju odnosa između BiH i Hrvatske

Politika

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak sastao se sinoć u Brelima sa ministrom inostranih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

 

Tokom prvog neformalnog susreta dvojice ministara, nakon što je hrvatski ministar preuzeo tu dužnost, glavne teme bile su međusobna saradnja i razvoj odnosa dvije zemlje, odnosi u regionu, kao i proces evropskih integracija BiH i podrška Hrvatske na tom putu.

 

Dvojica ministara razgovarala su i o brojnim drugim pitanjima od posebnog značaja za BiH i Hrvatsku.

 

Između ostalog, ministar Crnadak posebno je naglasio pitanja odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, izgradnje mosta kod Gradiške u ugovorenim rokovima, problem imovine BiH u Hrvatskoj, kao i trajno rješenje granice između dvije zemlje.

 

Ministar Crnadak informisao je hrvatskog ministra da je prije sedam dana potpisan sporazum o formiranju Savjeta ministara BiH i da je njegovo sprovođenje, u skladu sa odredbama sporazuma, predviđeno najkasnije do početka septembra.

 

Na kraju, ministri su zajednički konstatovali da je potrebno raditi na stalnom unapređenju odnosa između BiH i Hrvatske, jer je to u obostranom interesu, ali i u interesu cijelog regiona.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *