Magazinović traži od Zvizdića da javno objavi sadržaj ANP

Politika

Poslanik SDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović zatražio je od predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića da javno objavi sadržaj Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).

 

– Šta je sadržaj ANP koji je Savjet ministara BiH u sazivu kojim vi predsjedavate iz javnosti poznatih razloga nije usvojilo? Molim vas da mi dostavite dokument – napisao je Magazinović u pitanju upućenom predsjedavajućem Savjetu ministara BiH Denisu Zvizdiću.

 

On je naveo da je ANP u posljednjih skoro godinu najčešće u javnosti spominjani dokument koji Savjet ministara BiH nije usvojilo.

 

– Ovaj dokument je predmet političkih neslaganja pa i osnovni razlog krize formiranja vlasti koja i danas traje i kojoj se, bez obzira na političke dogovore, još ne nazire kraj. Interesantno je da se većina izjava političara, novinarskih i drugih analiza pa i diskusije u javnom prostoru ne zasniva na poznavanju sadržaja ANP – napisao je Magazinović.

 

Kako kaže, nedavno su najodgovorniji političari počeli baratati pojmom “redukovanog ANP” o čemu većina aktera političkog života takođe ima stav, a da ne postoji spoznaja o tome kako izgleda trenutno pripremljeni dokument koji Savjet ministara BiH nije imalo kapacitet usvojiti, a ni kako bi izgledala redukovana verzija tog dokumenta koja je najavljena.

 

– Smatram da jedan od osnovnih principa odgovornog obnašanja vlasti treba biti transparentnost prema javnosti te vas zato molim da mi odgovorite na pitanje i dostavite dokument ANP – naveo je Magazinović.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *