Borenović: Neozbiljna priča u režiji lidera SNSD, HDZ i SDA

Politika

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović tvrdi da su lideri SNSD-a, SDA i HDZ-a, Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović potpuno neiskreno ušli u priču oko formiranja novog Savjeta ministara BiH, te da su navedene tri stranke i njihovi lideri najodgovorniji za političku krizu u zemlji.

 

Borenović za Insajder, između ostalog, kaže da je već nakon nekoliko dana od potpisivanja sporazuma o formiranju vlasti na nivou BiH postalo jasno da Dodik, Izetbegović i Čović, prema njegovim riječima, nisu imali iskrene namjere.

 

– Generalno govoreći, jako je neozbiljno da su te tri političke partije ušle u ovu priču potpuno neiskreno, iako su počele proces formiranja Savjeta ministara. Vidimo da je nedugo nakon potpisivanja taj njihov famozni sporazum bukvalno doživio krah. I sama vlast koju bi formirale te tri stranke vjerovatno bi bila prepuna licemjerja, sukoba i tenzija. Teško ovoj zemlji sa takvom vlašću – kaže Borenović.

 

Što se tiče sutrašnjih sjednica Predsjedništva BiH na kojima bi trebalo da se raspravlja o slanju ANP-a u sjedište NATO u Briselu i imenovanju mandatara za sastavljanje Savjeta ministara BiH, Borenović to takođe ocjenjuje kao “krajnje neozbiljnu priču u režiji Dodika, Izetbegovića i Čovića”.

 

– Ta priča će sutra doživjeti nekakav epilog, još niko ne zna kakav. Sačekaćemo do sutra i vidjeti šta će se dogoditi, ali sve to jako loše izgleda i nikako ne ide u prilog stabilizaciji prilika u BiH. Isključivu odgovornost za to snose SNSD, SDA i HDZ. Oni su najodgovorniji za ovo stanje, jer ta novouspostavljena koalicija je pokazala svu svoju beskrupuloznost i besmislenost – zaključuje Borenović.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *