Usvojen nacrt Strategije razvoja e-uprave RS

Politika

Vlada RS usvojila je danas nacrt Strategije razvoja elektronske uprave u Republici Srpskoj za period 2019-2022 godine.

 

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević ističe da će u periodu između nacrta dokumenta do pripreme prijedloga prvog ovakvog dokumenta u RS, svi zainteresovani će biti u mogućnosti da daju svoje komentare na sam tekst ove strategije.

 

– To će se po prvi put u RS obavljati na potpuno inovativan način. Dokument je već dostupan za komentare i sugestije na portalu eKonsultacije na adresi http://konsultacije.mnrvoid.vladars.net, u narednih 30 dana. Uvažićemo konstruktivne sugestije – ističe Rajčević.

 

Po njegovim riječima, cilj je da se dođe do što kvalitetnijeg teksta strategije, kada se bude razgovaralo o prijedlogu dokumenta.

 

– Analiziraćemo pomno svaki komentar koji nam dođe i vidjeti koliko je svrsishodan u pogledu poboljšanja samog teksta, a to je pristup koji će garantovati bolji kvalitet teksta strategije – kaže Rajčević.

 

Ovim dokumentom se, dodaje, po prvi put uspostavlja koordinacija u organizaciji sistema elektronske uprave u RS i dobija sveobuhvatan strateški dokument koji se odnosi isključivo na razvoj elektronske uprave kao novog koncepta u radu javne uprave.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *