Stanivuković: Provjeravajte validnost diploma, a ne potpisa na peticijama

Politika

Kamo sreće da provjeravaju tendere, građevinske radove, javne nabavke, kriminalne radnje, projekte i svoj rad kao što provjeravaju naše potpise na peticijama, rekao je narodni poslanik PDP, Draško Stanivuković.

 

Stanivuković je ovo izjavio komentarišući navode iz Gradske uprave da se sumnja u vjerodostojnost peticije za posebnu sjednicu oko afere “Piralen”, kao i za mirno okupljanje na Trgu Krajine, koju je juče upravo predao on zajedno sa poslanicima Jelenom Trivić i Nebojšom Vukanovićem.

 

U Gradskoj upravi su naveli da je sporan datum koji se nalazi na obrazcima na kojima se nalaze potpisi građana, a koji, prema tvrdnjama Gradske uprave, ne odgovara datumima kada su se potpisi za peticiju sakupljali.

 

– To je laž i kalsična izmišljotina kako bi se smanjilo povjerenje građana u nas, ali to im očigledno ne ide. Dakle, kamo puste sreće da provjeravaju svoje radove, kao što provjeravaju naše peticije i datume, pa mi bi bili Švajcaraska, a ne zadnja rupa na svirali iz koje svaki drugi čovjek odlazi – rekao je Stanivuković, te nadležnima poručio da umjesto što provjeravaju validnost potpisa građana, provjere validnost diploma funkcionera.

 

On naglašava da se potpisi ne moraju sakupljati samo na Trgu Krajine, nego i na drugim lokacijama.

 

– Sakupili smo ukupno 6.000 potpisa za naša dvije peticije. Ljudi su dolazili da potpisuju i žalosno je što nadležni ne vide njihovu volju da se problem sa piralenom riješi. Ove lažne priče samo govore o njihovom strahu i, nažalost, otuđenosti od običnog čovjeka – rekao je Stanivuković.

 

On naglašava da se opet se vidi zlonamjernost vlasti i režimskih medija, u cilju diskreditacije rada tri narodna poslanika koji su ovo pokrenula.

 

– Teksovi poput onih da je Stanivukoivć oštetio policijski automobil ili famozna izjava gradonačelnika da je za Novu godinu nastala višemilionska šteta su samo to dokazali. Tužilaštvo je reklo da nema istrage protiv mene, a gradonačelnik ni nakon osam mjeseci nije dokazao o kakvoj se šteti radi – rekao je Stanivuković, dodavši da je tako i sada.

 

Nova peticija

 

Stanivuković dodaje da već četiri sata u Gradskoj upravi čeka dozvolu za štand, kako bi mogao da pokrene novu peticiju za provjeru diploma.

 

– U Narodnoj skupštini Republike Srpske smo za tri sada dobili dozvou, a u Gradskoj upravi čekamo već dva dana. U svaku prostoriju u koju odem kažu mi da je neko na godišnjem ili da ga nema. Samo pokazuju nemar – rekao je on.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *