Dodik: U planu besplatno predškolsko obrazovanje u RS

Politika

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je danas u Banjaluci da je u narednom periodu u planu da se u saradnji sa lokalnim zajednicama u Srpskoj obezbijedi besplatno predškolsko obrazovanje.

 

Dodik je nakon sastanka na kom je predstavljena naučnoistraživačka studija “Demografski razvoj i populaciona politika Republike Srpske – analiza stanja i prijedlog mjera”, rekao da mjere koje se odnose na demografski razvoj i populacionu politiku u Republici Srpskoj moraju biti dio zakonskih rješenja kako bi bile striktno provedene.

 

Istakao je da su institucije Republike Srpske do sada provele niz mjera s ciljem unapređenja stanja u oblasti demografske politike.

 

Dodik smatra da Republika Srpska i Srbija moraju raditi zajednički na utvrđivanju mjera u oblasti demografskog razvoja i populacione politike.

 

Naučnoistraživačku studiju “Demografski razvoj i populaciona politika Republike Srpske – analiza stanja i prijedlog mjera” je, na inicijativu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, izradio ekspertski tim kojim je rukovodio Draško Marinković.

 

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *