Miličević: Za poskupljenje struje nema opravdanja

Politika

Predsjednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević smatra da novo poskupljenje struje koje najavljuje rukovodstvo “Elektroprivrede Republike Srpske” predstavlja udar na standard ogromne većine stanovništva koji je najniži u Evropi.

 

– Nakon što je povećana cijena električne energije za pravne subjekte, čije ćemo posljedice u vidu poskupljenja proizvoda osjetiti u narednom periodu, iz najavljenog poskupljenja struje za domaćinstva koja troše više od 400 kilovat-časova početkom iduće godine, jasno je da se to odnosi na ogromnu većinu domaćinstava i za tako nešto nema nikakvog opravdanja – rekao je Miličević.

 

On ističe da će ovo poskupljenje posebno ugroziti višečlane porodice, koje logikom stvari troše više struje, saopšteno je iz Opštinskog odbora SDS Teslić.

 

Prema njegovim riječima, argument “kako imamo najjeftiniju struju ne znači da je njeno poskupljenje opravdano, pogotovo ako u isto vrijeme imamo najniže penzije i plate u Evropi”.

 

– Dajte ljudima evropske plate i penzije, pa onda naplaćujte evropske cijene struje – naglašava Miličević.

 

On poručuje da će, ukoliko uslijedi najavljeno poskupljenje struje za domaćinstva, SDS razmotriti mjere koje će preduzeti da se zajedno sa građanima suprotstavi, kako je naveo, takvim udarima na kućne budžete i standard stanovništva Republike Srpske.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *