Crnadak odlučan da spriječi odlaganje nuklearnog otpada na Trgovinskoj gori

Politika

Ovo je jedna u nizu aktivnosti koju je PDP preduzeo u prethodnom periodu, u cilju priprema za Sabor, ali i lokalne izbore naredne godine. I ovaj događaj pokazuje kako PDP, kao i u drugim sredinama, iz dana u dan jača i u Novom Gradu, gdje smo posebno pojačani radikalima Milanka Mihajilice, rekao je potpredsjednik PDP Igor Crnadak na sinoć održanom Saboru PDP Novi Grad.

 

On je naglasio da je PDP izrasla u stranku otvorenu za sve koji imaju namjeru da situaciju u društvu mijenjaju na bolje, ali da se posebno ističe mladost i energija kojoj je u PDP dat veliki prostor.

 

Crnadak je rekao da je osnovno opredjeljenje PDP ekonomsko i političko jačanje Republike Srpske i njenih institucija.

 

– U BiH je saradnja sa drugim strankama i narodima neophodna, ali nećemo dopustiti da se ostvare namjere pojedinih da jedan narod dominira nad drugima. Republika Srpska, njena teritorija, nadležnosti i mehanizmi zaštite nikada ne smiju biti dovedeni u pitanje – istakao je.

 

Crnadak je naglasio da razumije zabrinutost građana Novog Grada po pitanju odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori i rekao da će učiniti sve da do toga ne dođe. On je pozvao sve nivoe vlasti u BiH na saradnju po ovom pitanju.

 

Grmuša: Mi imamo viziju

 

Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša je rekao da je politika PDP-a zasnovana na programskim rješenjima.

 

-Tako je bilo oduvijek i tako će biti i dalje. Mi imamo viziju kako da Republika Srpska postane jača, stabilnija, regionalni centar okrenut budućnosti, gdje ljudi ostaju da žive i rade. Da gledamo u budućnost pokazuje i Deklaracija koju ćemo predstaviti na Saboru PDP-a, a koja se odnosi na period od dvadeset godina – rekao je.

 

Član Predsjedništva PDP Milanko Mihajilica je rekao da je PDP stranka koja ujedinjuje i sabira, o čemu najbolje govori uspješna fuzija SRS RS u PDP.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *