NSRS o novoj ministarki trgovine i turizma RS

Politika

Narodna skupština Republike Srpske danas treba da odluči da li će nova ministarka trgovine i turizma u Vladi Republike biti Srpske Suzana Gašić.

 

Kao što je bilo i najavljeno Gašićeva, koja je diplomirani pravnik iz Prijedora, treba da preuzme ovo ministarstvo nakon Dragice Kovač koja je podnijela ostavku na ovu funkciju.

 

Suzana Gašić je član DEMOS, a kako je i sam predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, rekao ranije, mjesto ministra trgovine i turizma pripada upravo ovoj stranci.

 

Vukanović tražio raspravu

 

Iako je narodni poslanik Nebojša Vukanović nekoliko puta tražio raspravu o ovoj tački, navodeći nekoliko članova poslovnika koji mu daju tu mogućnost, predsjednik NSRS rekao je da oko imenovanja nove ministarke neće biti rasprave.

 

– Ne možete od nas praviti pijune i ućutkivati nas, hoćemo da raspravljamo o tome, jer Skupština nije ničija prćija – rekao je Vukanović koji je dobio je dvije opomene od predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Nedjeljka Čubrilovića.

 

Raspravu su tražili i poslanici Jelena Trivić, Miladin Stanić i Zoran Vidić koji su ponovo upitali zašto nije dozvoljeno da se vodi rasprava o ovoj tački dnevnog reda.

 

– Vidim da vas je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, okuražio prošli put, kad je rako da ne trba opoziciji dati puno da priča – rekao je Vidić.

 

S obzirom na to da nisu imali mogućnost rasprave, povredu poslovnika prije glasanja tražili su i Davor Šešić, Ljubiša Krunić, Nedeljko Glamočak, kao i Draško Stanivuković pitajući zašto prije imenovanja nove ministarke nije bilo rasprave.

 

Žunić: Niko se ne boji rasprave

 

– Stručna služba nam je dala stav da se o ovome ne glasa, Nije ovdje stvar da se neko boji rasprave, ne daj Bože – rekao je Žunić, te zatražio pauzu.

 

Iako je planirano da nova ministarka bude izabrana bez rasprave, opozicionari su ovo tačku dnevnog reda ipak produžili.

 

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *