Otkaz 65 radnika budi zabrinutost za rafineriju u Brodu

Politika

Rukovodstvo Rafinerije Brod donijelo je odluku o otkazu za 65 radnika, a posebno zabrinjavajuće je što se ukidaju radna mjesta neophodna za redovno funkcionisanje preduzeća, izjavio je poslanik Srpske demokratske stranke, Zoran Vidić.

 

Ona kaže da se sada postavlja logično pitanje da li to znači da Rafinerija u Brodu više neće nastaviti sa radom.

 

– Ukidaju se radna mjesta koja se tiču prijema sirovine za proizvodnju, otpreme gotovih proizvoda, kao i radna mjesta u laboratoriji koja kontroliše kvalitet gotovih proizvoda – rekao je Vidić dodajući su otkazi radnicima najavljeni u četvrtak.

 

Navodi da je zabrinjavajuća i struktura radnika koji su dobili otkaze među kojima su troje djece poginulih boraca i nekoliko ratnih vojnih invalida.

 

Vidić je upitao je zašto Vlada Republike Srpske ćuti o svemu što se dešava u Rafineriji i zašto ništa ne radi da zaštiti njene radnike.

 

– Narodni poslanici su na skupštinskim sjednicama u više navrata od Vlade tražili odgovor o tome što se dešava u Rafineriji. Vlada se nije oglasila, a radnici su ostali nezaštićeni – upozorio je Vidić.

 

Vlada kao posmatrač

 

On kaže da Vlada u ovom slučaju ne može biti samo posmatrač i da ne smije dozvoliti da dođe do propasti Rafinerije.

 

– Nakon ovih otkaza postavlja se pitanje šta može očekivati i preostalih 700 radnika. Ako bude neophodno Vlada mora donijeti oduku da se na osnovu ugovora o privatizaciji Rafinerija vratiti u vlasništvo Republike Srpske – poručio je Vidić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *