Lukač: Postavljanje nadzornih kamera će povećati bezbjednost građana

Politika

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač razgovarao je danas sa načelnikom opštine Drinić Milanom Grbićem o postavljanju nadzornih kamera na području ove opštine s ciljem povećanja bezbjednost građana, ali i kontrole protoka vozila.

 

Lukač je naveo da će, u okviru projekta koji se realizuje u svim opštinama u Srpskoj, video-nadzorom biti pokrivena i opština Drinić.

 

– Projekat će biti realizovan u saradnji sa opštinom Drinić, te ćemo postaviti određen broj video-kamera na ovom području, s ciljem bezbjednosti građana i njihove imovine, ali i kontrole protoka vozila – rekao je Lukač novinarima nakon sastanka u Driniću.

 

On je ocijenio i da Stanično odjeljenje policije Drinić, koje je u sastavu Policijske stanice Ribnik, dobro funkcioniše sa postojećim brojem službenika.

 

– Nema značajnih problema kada je riječ o bezbjednosnoj situaciji na ovom području jer je zabilježeno samo nekoliko krivičnih djela u toku ove godine, a nema problema ni sa prolaskom migranata kroz ovu opštinu – rekao je Lukač.

 

On je naveo da su stanovnicima ove opštine na raspolaganju policajci MUP-a Republike Srpske za rješavanje svih problema, dodavši da je uspostavljena Kancelarija za upravno-pravne poslove, gdje građani mogu da izvade lične karte, vozačke dozvole i druge dokumente.

 

Zahvalivši Lukaču za posjetu ovoj opštini, Grbić je izrazio zadovoljstvo što će na području Drinića biti postavljen video-nadzor, te se nada da će uspješna saradnja sa resornim ministarstvom i Policijom Republike Srpske biti nastavljena.

 

Prije sastanka sa Grbićem, Lukač je u Driniću položio vijenac na spomenik borcima iz Petrovca koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu, te posjetio Spomen-kuću palim pripadnicima Petrovačke brigade.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *