Ivanić na konferenciji u Njujorku

Politika

Počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić učestvuje na četrnaestoj konferenciji na visokom nivou koja se u organizaciji NGI Centra održava u prestižnom Harvard klubu u Njujorku.

 

Kako je saopšteno iz PDP, Ivanić je prvog dana konferencije govorio o miru i stabilnosti u regiji Kavkaza, dok je drugog dana, zajedno sa Miguelom Angelom Moratinosom, visokim predstavnikom Ujedinjenih nacija za Alijansu civilizacija, bio uvodničar na sesiji koja je bila posvećena ulozi UN u savremenom svijetu.

 

Ivanić je istakao da je cijeli sistem UN u krizi, ali da je i dalje nezamjenljiv instrument u kreiranju mira i stabilnosti u svijetu.

 

– Bez sistema UN međunarodni odnosi bili bi opterećeni stalnim sukobima velikih sila, a najveću cijenu bi platile male zemlje. Interes BiH je da Ujedinjene nacije vrate značaj koji su imale ranije, jer je to garancija da će se međunarodni ugovori, kakav je Dejtonski sporazum, poštovati, što je preduslov stabilnosti i mira u BiH – zaključio je Ivanić.

 

Na konferenciji u Njujorku okupljen je veliki broj istaknutih ličnosti iz međunarodne politike i Sjedinjenih Američkih Država.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *