Lukač: Zvizdić, Mektić i Šarović vršili pritisak na direktora Granične policije

Politika

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, izjavio je da ima saznanja i informacije da je pokušan određen pritisak na direktora Granične policije, Zorana Galića, od strane Zvizdića, Mektića i Šarovića.

 

– Pritisak je bio da se na osnovu nekog pravilnika koji je Mektić sam donio dovede federalna policija na granicu prema Republici Srbiji. To su bili ultimativni zahtjevi i veoma neprimjereni sa njihove strane – dodaje Lukač.

 

Ističe da dugo poznaje gospodina Galića i da je siguran da takvim pritiscima neće podleći.

 

– Prema informacijama koje imamo, on je takva uvjeravanja i dao, da neće provoditi nikakve protivazkonite radnje. Mislim da je pitanje za Mektića i Šarovića, zašto rade na štetu Republike Srpske – naveo je Lukač.

 

Dodaje i da MUP Republike Srpske neće tražiti da radi na zaštiti bilo koje Federalne ili Kantonalne granice, jer oni imaju svoju policiju koja je nadležna za te aktivnosti.

 

– Mi imamo potpisan sporazum sa Graničnom policijom BiH i više od godinu dana pripadnici MUP-a RS su prisutni u zajedničkim patrolama, zajedno sa graničnom policijom na kontroli istočne granice koja jeste dio Republike Srpske – zaključuje ministar Lukač.

 

(ATV)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *