Cvijanović: Povećanje plata usmjereno porodicama

Politika

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da je prijedlog da od 1. januara plate u Srpskoj budu povećane od pet do 20 odsto usmjeren ka porodicama jer će to doprinijeti boljem životnom standardu što bi moglo podstaći demografsku obnovu Srpske.

 

Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD, istakla je da će navedeni prijedlog biti dostavljen nadležnim institucijama i da budžet Srpske može podnijeti povećanja plata.

 

– Radnu grupu za izradu prijedloga politike povećanja plata u Republici Srpskoj čine bivši i sadašnji premijeri i ministri finansija, odnosno oni koji znaju situaciju u budžet Srpske. Sigurna sam da će prijedlog podržati svi ministri, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju – rekla je novinarima Cvijanović.

 

Ona kaže da u ovoj godini moraju biti stvorene pretpostavke i usvojeno sve što je neophodno u Vladi Srpske i u Narodnoj skupštini.

 

– Sredstva za povećanje plata biće obezbijeđena iz budžeta, a već je rečeno da je to 65 miliona KM. I ovo što radimo uklapamo u program nacionalne demografske obnove, a jedna dimenzija jeste da se rađa više djece, i to stimulišemo različitim pronatalitetnim mjerama koje ćemo jačati – istakla je Cvijanović.

 

Ona kaže da je sve zasnovano na realnoj računici.

 

– Nikada nismo preduzimali nijedan nerealan korak. Svjedoci ste da zbog povećanja plata i penzija nisu izostala neka druga davanja iz budžeta. Imamo mogućnosti i hoćemo da naši građani imaju veće plate. Činjenica je i da stvaramo što je više moguće radnih mjesta, a pokrenuli smo dodatne programe zapošljavanja – rekla je Cvijanović.

 

Ona je podsjetila da je pokrenut program zapošljavanja “Startap” za šta postoji podrška Srbije.

 

– To podrazumijeva mlade ljude i preduzetnike, kao i sve koji hoće da se oprobaju u poslovnoj djelatnosti. Samozapošljavanje je u porastu, uz stimulans države. Sve je ovo veliki program koji se odvija na nekoliko kolosijeka – kaže Cvijanović.

 

Prijedlog o povećanju plata budžetskim korisnicima dogovoren je juče na sastanku radne grupe SNSD.

 

Agencije

Tagged

1 thought on “Cvijanović: Povećanje plata usmjereno porodicama

  1. Šta ova žena izjavljuje, pa to je nečuveno. Šta je sa realnim sektorom gospođo…šta ćemo s njima i njihovim porodicama. Kakvo vrijeđanje inteligencije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *