Optužbe na račun predsjednice Komisije za sukob interesa

Politika

Šesta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je raspravom o Izvještaju Republičke komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS.

 

U izvještaju se navodi da je Republička komisija u 2018. uvrdila sukob interesa samo za četiri odbornika u skupštinama opština – Milana Gutovića u Gacku, Miodraga Uljarevića u Bileći, Vojislava Krulja u Ljubinju i Jovu Gojkovića u Pelagićevu. Deset sukoba interesa je prevenirano, odnosno spriječeno.

 

Predsjednica Komisije Obrenka Slijepčević pohvalila se da ova komisija „u kontinuitetu radi uspješno i napreduje“. Za sebe je rekla da je diplomirani pravnik i PR i da ima 26 godina radnog staža. Govoreći o ostalim članovima Komisije rekla da je se radi o „vrlo intelektualno jakim i pouzdanim osobama“.

 

-Da je novi zakon urađen i da je predat na dalje postupanje Ministarstvu finansija i Ministarstvu pravde, čija je to nadležost, jeste urađen. Ova komisija prikuplja i finansijske izvještaje, ali ih ne može kontrolisati. Ne može vas pitati kako ste kupili stan – rekla je Slijepčevićeva.

 

Međutim, čim je počela rasprava, Slijepčevićeva se našla na meti žestokih kritika narodnih poslanika. Tako je potpredsjednici Narodne skupštine Sonji Karadžić – Jovičević (SDS) najviše zasmetalo što, navodeći inicijale, u izvještajima piše koji poslanici i ministri su dostavili finanijske izvještaje, kakav im je bračni status i koliko imaju djece.

 

Ona je podsjetila da su ti podaci napisani u formularima koji nose oznaku povjerljivosti, ali da to ne sprječava Slijepčevićevu da im „prebrojava bračne drugove, djecu bračnu i vanbračnu“.

 

-Gospođo Slijepčević, godinama se ponašate kao da smo vaše mete i gajite nezdravu ambiciju da mi od vas strepimo. Ima mišljenja da se ne treba kačiti sa Obrenkom, istraživala sam i našla da se radi o tome da vas stavljaju na to mjesto jer niko neće da radi posao osim vas na taj način. Ne radi se nikako o mentalnom skopu, nego o mentalnom rasklopu koji uživa u tome da kinji izabrane predstavnike vlasti – govorila je Sonja Karadžić – Jovičevć.

 

Slijepčevićevu je opužila da je u više navrata svoj privatni život dovodila u vezu sa onim što radi.

 

-Navodno je vaš suprug tri puta bio otpušten zbog vas, zvog sukoba interasa. Iz toga treba shvatiti da naši bračni drugovi treba da paze šta rade, šta pišu, jer, zaboga, ako je vaš muž otpušten, šta tek može da bude s našim. Vi ne samo da nemate kočnicu da svoje privatne, bračne stvari iznosite nama, nego uzimate za pravo da trpate svoje prste i nos u naše poslove i naše brakove. Neće moći! To pravo ste oteli za sebe jer su ljudi digli ruke od vas. Prijetite nam da strašno možemo da nastradamo od vas ako dobijemo parfem skuplji od 300 KM. Parfem, ako išta valja i nije ispod 300 KM, ali to je neka druga tema. Je li tako predsjedniče – rekla je Karadžić – Jovičević.

 

Potom je nastavila optužujući Slijepčevićevu da je svrha onog što radi njena lična potreba da poslanike ponižava i da im se obraća kao lopovima.

 

-A pred očima vam prolaze kriminalci, zelenaši, utjerivači dugova, ali nisu izabrani od strane naroda pa ne mogu da dođu u vašu zamku – poručila je potpredsjednica.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *