Šarović: RS neće bježati iz institucija BiH

Politika

Potpredsjednik Glavnog odbora SDS-a Mirko Šarović izjavio je danas na Jahorini da SDS, Savez za promjene i Republika Srpska u cjelini nisu krivi za krizu prouzrokovanu podnošenjem bošnjačkog zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi protiv Srbije.

“SDS, odnosno Savez za promjene, kao i Republika Srpska u cjelini, nisu krivi za ovu krizu i mi je nismo na bilo koji način izazvali, nećemo je ni produbljavati, naprosto nećemo ni blokirati institucije, jer ne želimo da na neustavan čin mi odgovorimo neustavno i neodgovorno. Želim da kažem da mi nećemo bježati iz institucija BiH”, rekao je Šarović novinarima.

Prema njegovim riječima, pitanje da li je Savjet ministara BiH u tehničkom mandatu i kako će se posljednja politička dešavanja odraziti na funkcionisanje institucija u BiH zaista je složeno, tako da političke partije u narednom periodu treba da diskutuju o tome kako će te institucije funkcionisati.

“Ako me pitate kako ćemo dalje raditi, radićemo u interesu građana i društva u cjelini i tako ćemo se i ponašati”, naveo je Šarović.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *