Vidović: Vlada radi na povećanju plata

Politika

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da se u Republici Srpskoj radi na povećanju plata.

 

“Imamo određene proračune koji govore koliko je to uvećanje budžeta za iduću godinu”, rekla je Vidovićeva novinarima u Sarajevu.

 

Prema njenim riječima, svaka vlada na kraju godine donosi program reformi za naredni period, tako i Vlada Republike Srpske koncipira taj dokument i budžet za iduću godinu.

 

Odgovarajući na pitanja novinara, Vidovićeva je istakla da Vlada Republike Srpske nije razmatrala eventulanu privatizaciju “Elektroprivrede” i da to nije tema za ovu instituciju izvršne vlasti.

 

Kada je u pitanju povećanje PDV-a, Vidovićeva je rekla da Vlada Srpske ne može da donosi odluke o tome, da se taj zakon donosi na nivou BiH i da se o tome neće razgovarati dok ne bude potpuno konstituisana nova vlast na nivou BiH.

 

Ona je naglasila da vlade Republike Srpske i Federacije BiH trenutno rade na prijedlogu sporazuma kako bi ubrzo riješili problem raspodjele prihoda od PDV-a.

 

Na pitanje koliko FBiH duguje Srpskoj po osnovu PDV-a, Vidovićeva je rekla da svako ima svoju računicu i da bi se, da nije toga, do sada usaglasili.

 

Ona je izrazila nadu da će se u narednom periodu usaglasiti.

 

Vidovićeva nije željela da govori o konkretnim ciframa, dodajući da se nada da će se Republika Srpska i FBiH dogovoriti oko toga i da će realno utvrditi stanje kako više ne bi bilo međusobnih tužbi, što šteti i jednom i drugom budžetu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *