Neophodna reforma obrazovanja i donošenje novog zakona

Politika

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je u Republici Srpskoj neophodna sveobuhvatna reforma obrazovanja i donošenje novog zakona o visokom obrazovanju.

 

– Neophodna nam je sveobuhvatna i vidljiva reforma obrazovanja, jer moramo imati kadar koji može da se nose sa izazovima modernog vremena – rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci, kojem su prisustvovali ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević i rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.

 

Rajčević je rekao da je Fakultet političkih nauka svjestan značaja reformskih načela među kojima su modernizacija i internacionalizacija.

 

Gajanin kaže da Univerzitet podržava promjene koje idu u korak sa modernim vremenom, dok dekan Fakulteta političkih nauka Zdravko Zlokapa ističe da ovaj fakultet kreće sa modernizacijom studijskih programa i da su ove godine na prvom ciklusu studija spremna četiri nova studijska programa.

 

Agencije

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *