Dodik poziva na pobunu u SDS protiv Govedarice, Bosića i Šarovića

Politika

“Vidjeli smo da novi predsjednik Vukota Govedarica nema nikakve politike i da su one vezane isključivo za to da bi opravdali Bosića, Šarovića i njihova nastojanja”, rekao je Milorad Dodik

„Nemoguće je postići bilo kakvo jedinstvo, ako na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine nije bilo moguće postići dogovor u interesu Republike Srpske“, rekao je za RTRS predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

„U SDS-u su ponovo pokazali podaništvo i snishodljivost prema bošnjačkoj politici na čelu sa SDA“, izjavio je Dodik i dodao kako ta politika nije u interesu srpskog naroda.

„Cilj je bio da se postigne dogovor o ključnim pitanjima od važnosti za Republiku Srpsku i da se insistira da ta pitanja budu riješena“, kazao je Dodik, koji smatra da, ukoliko ta pitanja ne budu na dnevnom redu, ne treba učestvovati u radu zajedničkih organa.

“Najveći udar ovom procesu je to što su oni već danas potrčali u Savjet ministara. Oni misle da je to u redu, njihova priča je da oni to rade u interesu građana, a sva pitanja vezana za građane rješavaju se u entitetima”, rekao je Dodik.

Predsjednik RS smatra da su se, prije današnje sjednice Vijeća ministara BiH, srpski predstavnici morali dogovoriti oko važnih pitanja, kao što je mehanizam koordinacije.

“Trebalo je da kažu mi predlažemo ove pravilnike, ako ih odbiju, da kažu – doviđenja”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je SDS na posebnoj sjednici Narodne skupštine pokazao da ima prepoznatljivu politiku koja nije u interesu Republike Srpske, već nekih političkih grupa.

“Ne vjerujem da ovo može biti autentično političko ponašanje SDS-a, već da je ono isključivo vezano za određene grupe okupljene oko Mirka Šarovića i Mladena Bosića, koji bez obzira na novog predsjednika stranke tamo determinišu odnose, jer smo vidjeli da novi predsjednik nema nikakve politike i da su one vezane isključivo za to da bi opravdali Bosića, Šarovića i njihova nastojanja”, rekao je Dodik.

Dodik je pozvao ljude iz SDS-a koji imaju patriotski odnos prema Republici Srpskoj da se ograde od ovakvih politika, te da se dogovore kako dalje djelovati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *