Bevanda i Ueber: Hitno formirati vlast

Politika

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i ambasador Njemačke u BiH Margret Ueber ocijenili su danas da je u BiH neophodno što prije formirati vlast kako bi bili okončani započeti projekti i procedure koje se tiču dodjele grant sredstava i kredita jer ističe rok za njihovu realizaciju.

 

Sagovornici su se saglasili da evropski put BiH nema alternativu i da refome moraju biti nastavljene uprkos dnevnopolitčkim događanjima.

 

Bevanda je poželio dobrodošlicu Ueberovoj i uspjeh u diplomatskom radu tokom mandata u BiH, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

 

On je istakao da je saradanja dvije zemlje na visokom nivou, te da su njemački narod, kao i Vlada Njemačke, iskreni prijatelji BiH što potvrđuju i podaci da su među najvećim donatorima u BiH.

 

Naglašeno je i da BiH i Njemačka redovno potpisuju ugovore o finansiranju, kao i da je Njemačka razvojna agencija (KFV) jedan od lidera u finansiranju projekata u svim oblastima i skoro svim krajevima BiH, dodaje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *