Šarović: Legitimno da SDS pokuša da obezbijedi 22 poslanika

Politika

Predsjednik SDS Mirko Šarović smatra da je legitimno da ova stranka pokuša da obezbijedi 22 poslanika kako bi Predstavnički dom parlamenta BiH mogao da radi, a da će se vidjeti da li će u tome i uspjeti.

 

– Incijativa postoji i ne zavisi samo od SDS, već i od drugih partnera da se Parlamentarna skupština odblokira i krene da radi – rekao je Šarović, navodeći da SDS vodi razgovore sa drugim strankama.

 

Prema njegovim riječima, u nekim situacijama za odblokiranja rada parlamenta je potreban Dom naroda, a u nekim ne.

 

– U finansijskim aranžmanima potreban je Dom naroda – rekao je Šarović novinarima u Sarajevu i dodao da bi tu, kako kaže, bili stavljeni u osjetljivu situaciju svi oni poslanici i delegati koji bi eventualno bili protiv usvajanja finansijskih aranžmana bitnih za ekonomiju BiH.

 

On je ponovio da se SDS zalaže za formiranje vlasti na nivou BiH, ali i da je protiv toga da bilo koja stranka postavlja bilo kakve preduslove.

 

Govoreći o mogućnosti da vlast na nivou BiH ne bude formirana do narednih opštih izbora, Šarović je ocijenio da su sve opcije u igri – i da se partneri dogovore i formiraju vlast, da eventualno neko drugi bude dio šireg parnerstva, ali i mogućnost da se na to čeka narednih mjeseci, pa i do lokalnih ili nekih drugih izbora.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *