Šulić i dalje kandidat SNSD za potpredsjednika NS RS

Politika

Denis Šulić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i dalje je kandidat ove stranke za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

 

U SNSD-u objašnjavaju da prijedlog da Šulić bude izabran za potpredsjednika Narodne skupštine RS nije povučen sa dnevnog reda, kako su to mnogi prenijeli, već da nije došlo ni do kolegijuma ove najviše zakonodavne institucije.

 

“Šulić ostaje naš kandidat”, rekao je za “Nezavisne” Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a, a na pitanje da li to što Šulić još nije imenovan ima veze s evenutalnim povratkom Senada Bratića, poslanika SDA, na to mjesto, kaže, da o tome nije bilo riječi.

 

“Sa mnom niko i na bilo kojem nivou nije razgovarao o tome da se Bratić vrati na mjesto potpredsjednika NS RS”, rekao je Žunić.

 

Narodna skupština RS 18. septembra razriješila je Bratića s mjesta potpredsjednika, a kao razlog za njegovu smjenu navedeno je da je SDA na svom kongresu usvojila deklaraciju koja je direktno usmjerena protiv interesa Srpske i koja zadire u postojeće državno uređenje BiH. U zahtjevu za njegovom smjenom navedno je i to da je Bratić kao visoki funkcioner SDA učestvovao u donošenju deklaracije i da kao pripadnik te stranke vodi politiku suprotnu interesima RS.

 

Odmah nakon smjene Bratića, a posebno nakon što na sljedećoj sjednici nije bilo imenovanje Šulića, u javnosti su se pojavile informacije da bi se Bratić mogao vratiti na tu funkciju i da sve zavisi od razgovora i dogovora o formiranju vlasti na nivou BiH. Prema nezvaničnim informacijama, ti razgovori posljednjih sedmica idu u dobrom smjeru i zbog toga se odustalo od imenovanja Šulića.

 

“U politici je sve moguće pa i to da Bratić bude vraćen na mjesto potpredsjednika Narodne skupštine, ali u ovom trenutku to je još malo vjerovatno”, riječi su nekoliko članova SNSD-a s kojima smo juče razgovarali.

 

Sam Bratić rekao je juče da o povratku na staru poziciju zna onoliko koliko se priča u medijima te da je i sama inicijativa za imenovanje Šulića bila čudna, ali da je prije početka kolegijuma povučena.

 

“Šta je razlog, nezahvalno je nagađati. Možda je razlog taj da je pozicija shvatila da bi nametanje, govorim o biranju predstavnika jednog naroda od drugog, bila loša poruka, pa su zaustavili inicijativu za imenovanje”, rekao je Bratić, a prenose agencije.

 

Govoreći o njegovom eventualnom povratku na mjesto potpredsjednika, Bratić je rekao da u SDA o tome nije razgovarano, ali da stranke na vlasti u Narodnoj skupštini Republike Srpske treba da učine prvi korak.

 

“Mislim da su vidjeli da ovo nije rješenje za krizu i za formiranje vlasti na državnom nivou. Nije rješenje dizati tenzije, rješenje je samo u dogovoru”, rekao je Bratić.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *