Mektić napao RTRS zbog lažnih informacija o gašenju požara na Romaniji

Politika

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, održao je još jednu konferenciju za medije na kojoj je govorio o anagažmanu helikoptera na planini Romanija u gašenju požara koji je zahvatio ovu bh. planinu.

 

On je reagovao na pisanje urednika Radio-televizije RS i Alternativne televizije, koji su rekli da on kao ministar “nije odobrio djelovanje helikoptera Oružanih snaga BiH kako bi gasio požar na području opštine Pale”.

 

Mektić je kazao da neki mediji navode da je požar izbio 23. oktobra, a da je helikopter angažovan 27.

 

“Hvala helikopterskom servisu na brzom angažmanu, ali je laž da nisam odobrio angažman OSBiH. Od RTRS zahtjevam da demantuju tu informaciju, a od RAK-a ću tražiti da poduzme mjere. Za sve ovo imam i materijalne dokaze. Ima li kraja lopovluku i prevarama!?”, pita se Mektić.

 

On je prisutnim novinarima pokazao zahtjev Uprave Civilne zaštite RS prema Ministarstvu bezbjednosti BiH.

“Dakle, da to sve potkrijepim dokazom evo zahtjeva Republičke uprave CZ koja je 27. 10 u 12:50 sačinila ovaj zahtjev prema ministarstvu bezbjednosti. To je zahtjev koji je stigao u Operativno komunikacijski centar. U 13:46 smo dobili mail u kojem se traži naša saglasnost. U 14:06 smo mi odgovorili na ovaj mail”.

“Samo 20 minuta kasnije odgovaramo da smo saglasni i proslijeđujem im zahtjev koji sm odobili mi od Republičke uprave CZ i u tome navodimo da smo saglasni, a da ćemo potpisan zahtjev dostaviti u ponedjeljak kada budem na poslu. Za sve ovo imam i materijalne dokaze. Ima li kraja lopovluku i prevarama!?”, poručio je Mektić.

 

On je dodao da je to bio klasični spin.

 

“Mektić nije dao saglasnost da se gasi požar na Romaniji. Kakav bih ja bio to čovjek da ne spasim živote porodica. To je jedna velika laž, notorna izmišljotina i neviđeni bezobrazluk odgovornih na RTRS-u. Nisam pristalica tužbi, ali ću gledati da RTRS tužim za klevetu”, podvukao je Mektić.

 

radiosarajevo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *