Poslanici o unapređenju seksualnog i reproduktivnog zdravlja

Politika

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas poslaničkom raspravom o Prijedlogu strategije za unapređenje seksualnog i reproduktivnog zdravlja u Republici Srpskoj (2019-2029. godine).

 

Vizija ove strategije jeste da stanovnici imaju mogućnost potpunog ostvarivanja ove vrste zdravlja i blagostanja, te da se njihova seksualna i reproduktivna prava poštuju, štite i ostvaruju, rekao je juče ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

 

Poslanici će u okviru drugog dijela sedme redovne sjednice parlamenta razmatrati Prijedlog strategije za unapređenje i razvoj volontiranja u Republici Srpskoj 2019-2023 i Nacrt strategije razvoja mentalnog zdravlja u Republici Srpskoj za period 2019-2029. godine.

 

Narodna skupština će razmatrati i Nacrt strategije za unapređivanje i zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina u Srpskoj za period 2020-2024 i Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta Republike Srpske za prvih šest mjeseci ove godine.

 

Pred poslanicima su izvještaj o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanju i procesuiranju ratnih zločina, kao i izvještaji Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske o sprovedenim finansijskim revizijama Ministarstva trgovine i turizma, Fonda zdravstvenog osiguranja, Javne ustanove “Vode Srpske” iz Bijeljine, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, Javne ustanove Studentski centar “Nikola Tesla” iz Banjaluke, svi za prošlu godinu.

 

Poslanici će razmatrati i Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH za 2018.

 

Skupština je juče, između ostalog, razmotrila nacrte zakona o liječenju neplodnosti postupcima biomedicinski potpomognute oplodnje, o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti i o izmjenama i dopunama Zakona o dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *