PDP predlaže formiranje prelaznog Savjeta ministara

Politika

Član Glavnog odbora PDP Milko Grmuša ocijenio je da u Predstavničkom domu parlamenta BiH nema stabilne većine o bilo kojem važnijem političkom pitanju pa je neophodno formirati prelazni Savjet ministara u kojem bi učestvovale sve parlamentarne stranke, a njegov jedini zadatak bio bi rad na izmjenama Izbornog zakona i omogućavanje poštenih i transparentnih vanrednih izbora 2020.

 

– U svim razvijenim demokratskim zemljama, kad nije moguće formirati vlast, red je da se ide na vanredne izbore. Prema tome, ili će u BiH konačno biti uvedena mogućnost vanrednih izbora, ili će BiH ostati zemlja u vanrednom stanju – izjavio je Grmuša.

 

On smatra da postoje ozbiljni razlozi da naredne godine uporedo sa vanrednim izborima za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i lokalnim izborima budu održani i vanredni izbori za Narodnu skupštinu Republike Srpske, saopšteno je iz PDP.

 

Prema njegovim riječima, Republici Srpskoj je životno potreban novi politički dinamizam i energija kako bi se zemlja suočila sa ogromnim ekonomskim i demografskim izazovima.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *