Bratić: Posebna sjednica NSRS koštaće oko 25.000 KM, a nije od koristi

Politika

Poslanik poslaničke grupe “Zajedno za BiH” u Narodnoj skupštini RS Senad Bratić smatra da je nepotrebna za sutra najavljena posebna sjednica parlamenta Republike Srpske, čije trodnevno zasjedanje košta poreske obveznike oko 25.000 KM, a pitanje je koliko će tema kojom će se baviti poslanici popraviti život građana koji su ih birali.

 

Na zahtjev vladajuće većine u Srpskoj, sutra će biti razmatrana Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava RS.

 

Bratić je podsjetio da su u prenosu nadležnosti s entiteta na državni nivo učestvovali predstavnici stranaka koje su bile u vlasti u RS, među kojima i one koje sada traže raspravu o tom pitanju, a da su visoki predstavnici imali podršku Savjeta za implementaciju mira, u kojem je i Rusija, za nametanje svojih odluka.

 

– Rezultat toga su i neke odluke koje su sada sporne, a ranije to nije bio slučaj – ukazao je Bratić.

 

Upozorio je i da termin posebnog zasjedanja nije dobar i da se dešava u vrijeme kada je neophodan kompromis da bi se formirala vlast na državnom nivou.

 

Kaže da se sada, umjesto dogovora, ulazi u situaciju koja može dodatno udaljiti političke stavove.

 

– Posebna sjednica parlamenta je posljedica neformiranja vlasti na državnom nivou, ali nije način da se približe stavovi, koji će dovesti do formiranja vlasti – rekao je Bratić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *