Trivić ponudu za usaglašavanje stavova smatra neozbiljnom

Politika

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić tvrdi da je sramna Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske koja je bila materijal za posebnu sjednicu, te da je neozbiljna ponuda za usaglašavanje stavova u pauzi sjednice.

 

“Oni (SNSD) su nedjeljama pisali tu informaciju u kojoj se na 20 stranica vrijeđaju opozicioni političari i o njima iznose neistine bez dokaza, da bi nam u skupštinskoj pauzi ponudili da usaglasimo materijale za dva časa po skupštinskim hodnicima, što je tehnički i operativno nemoguće”, rekla je Trivićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

 

Ona kaže da joj je drago da su opozicione stranke pokazale jedinstvo u nepristajanju na takvu ponudu, te istakla da je to učinjeno jer se jedinstvo ne gradi na skupštinskim pauzama, već godinama.

 

Trivićeva smatra lošim što u informaciji nije osuđen program HDZ-a BiH i razne deklaracije te stranke, kojim se predviđa ukidanje entiteta, te da to nije pomenuto zbog bliskosti lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i predsjednika SNSD Milorada Dodika.

 

Ona je ponovila da se izmjenama Poslovnika u Predstavničkom domu parlamenta BiH želi otkočiti rad parlamenta BiH.

 

Poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović smatra da je Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, na jučerašnjoj sjednici “ponizio parlament Srpske i njene ostale institucije”.

 

On kaže da opozicija nije htjela glasati za zaključke, ali da očekuje da vladajuća većina, koja jeste, od Nove godine počne da ih sprovodi.

 

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Informaciju o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Srpske u kojoj se navodi da institucije Republike Srpske imaju obavezu da insistiraju na dosljednom sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, naročito Aneksa četiri – Ustava BiH.

 

Poslanici su jutros usvojili zaključke vladajuće većine u kojima se ističe da Narodna skupština odbacuje sve akte koji su protivustavni i nisu u skladu sa Opštim okvirnim sporazumom za mir u BiH.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *